Статьи

Як переїхати в Японію на ПМП


Переїзд, зміна країни з метою знайти там постійне місце проживання - складне рішення, яке є підсумком тривалих роздумів. Отже, в Японію перспективна імміграція є оптимальним рішенням для тих, хто прагне до розвитку, пошуку цікавої, головне, багатообіцяльної діяльності, застосування знань, майстерності. Вік тут не має значення, оскільки, той хто зважився зробити такий серйозний крок, ставить перед собою цілі, до яких прагне - досягти підприємницького успіху, отримати престижні знання або розширити кругозір.

як переїхати в Японію на ПМП

Країна високих технологій користується популярністю серед людей, що зважилися зробити імміграцію. Для них немає проблеми, що держава не надто шанує приїжджих - тут закони, теперішні правила, що стосуються іммігрантів є одними з найжорсткіших у світі. Незаконне перебування карається не менше суворо - в'їзд закривається на 10 років. Тому, щоб виїхати без проблем, потім отримати японське ПМП, дотримуючись законів, що існують, розроблено кілька способів.

Зміст

  1. Зайнятість: некваліфіковані кадри
  2. Навчання, знання: ВНЗ
  3. Зайнятість за фахом
  4. Весілля - спосіб отримання законного ПМП
  5. Можливості переїзду: імміграція з України
  6. Оформлення візи
    1. Особливості оформлення
    2. Пакет, що дозволяє в'їзд
  1. Закритий в'їзд

Зайнятість: некваліфіковані кадри

Основною метою переїзду, що багатьох мотивує - можливість працевлаштування за спеціальностями, пов'язаними з технологіями, швидкий кар'єрний ріст, просування свого бізнесу. Людям необхідно зарекомендувати себе, отримати кошти, які будуть потрібні, щоб орендувати або придбати власне житло, тому іммігранти охоче беруться за некваліфіковану працю.

Тут слід враховувати - японці негативно ставляться до іноземців, які займаються некваліфікованою працею. Офіційно працевлаштуватися на подібні посади можуть тільки студенти або стажисти, якщо вони прибули з інших країн. Наймання іноземних працівників практикується серед бізнесменів.

Навчання, знання: ВНЗ

Багато хто прагне виїхати до Японії, щоб отримати вищу освіту, яка має вагу в усьому світі. Переїзд дозволить отримати його, дасть шанс по закінченню університету пройти стажування, офіційно влаштуватися, зайняти значущу посаду.

Важливо розуміти - високий пост, а також гідна оплата праці - перспектива віддалена. Причиною є особливість системи освіти - навчання займає майже весь час, а працювати студенту дозволяється не більше 4 годин.

Зайнятість за фахом

Постійно жити в Японії, мати реальний шанс влаштуватися на престижну роботу можна, теперішні закони, заборони, обмеження - не перешкода.

В Японії один з найнижчих рівнів безробіття. Статистика за даними Ministry of Internal Affairs & Communications

Необхідно дотримати наступні умови:

  • Мати вищу освіту (диплом, звання, ступінь престижного ВНЗ).
  • Знати іноземну мову (перевага за англійським).
  • Мати досвід роботи за фахом. Пріоритет - великі компанії.

Держава, представлена комісією з розгляду поданих в паперовому варіанті відомостей, надає приїжджим право скористатися спеціальними програмами, які передбачають продовження навчання фахівця, вдосконалення його професійних умінь, навичок, отримання додаткових знань, що стосуються області бізнесу, управління персоналом, а також виробництвом.

Весілля - спосіб отримання законного ПМП

Замислюючись про те, як переїхати до Японії на ПМП, деякі розглядають шанс придбати сім'ю з громадянином цієї держави. Важливо розуміти - фіктивний шлюб навряд чи можливий. Жителі, керуючись силою традицій, виховання, підвалин, що складаються століттями, заперечують можливість укладення союзів між людьми, побудованих на неприхованому розрахунку, вигоді, вважаючи їх такими, як принизливими, образливими для себе особисто, тому знайти людину - авантюриста буде дуже складно.

Влада цілеспрямовано, шляхом випуску спеціальних законів, оберігає громадян від подібних союзів. Діють спеціальні служби, які до дрібниць вивчають історію знайомства, поточне спільне життя в Японії сім'ї з чоловіком-іноземцем. Порушення, виявлені службами, стануть основною причиною негайної депортації. Висновок людьми фіктивного шлюбного союзу можливо тільки через спеціальну службу знайомств - спосіб незаконний, а тому підійде обмеженій кількості людей, які мріють про життя закордоном.

Можливості переїзду: імміграція з України

Еміграція в Японію - процес складний, що вимагає спеціальних знань, великого запасу вільного часу. Для того щоб спокійно переїхати, наприклад, з України, буде потрібно оформлення всіх необхідних за чинним законодавством паперів. Найкраще все робити офіційно, відмовляючись від послуг сумнівних організацій - подібне рішення знизить ймовірність депортації.

Легальний роботодавець дуже часто оплачує переліт, бере на себе оформлення всіх документів, включаючи робочу візу. Договір є гарантією надійності співпраці, додатковим захистом від випровадження за межі країни. Контракт діє до моменту його закінчення, тому працівник повністю захищений. Якщо ж доводиться перервати трудові відносини з іноземцем - він отримує компенсацію.

Необхідно вивчити всі плюси та мінуси. Так, покупка власного житла для комісії, що розглядає запит, буде позитивною якістю претендента, так само як і наявність запрошення працювати / вчитися. Слід бути готовим до дещо упередженого ставлення японців до іноземців - така поведінка пояснюється особливістю менталітету.

У іммігрантів рівень зарплати дорівнює 1,5 тисячі доларів. Потрібні професії, де приймають іноземних фахівців:

  • Викладання іноземної мови та історії.
  • Наукові, випробувальні, дослідні роботи.
  • Розробки нових технологій.

Рівень життя японців досить високий. Однак витрати побутового плану - покупка їжі, оплата проживання, розвага також великі.

Оформлення візи

Слід знати - існують такі види віз:

  • Робоча - обов'язкова до оформлення, стосується кожного без винятку іноземного підданого, що займає певну посаду за межами батьківщини.
  • Загальна або студентська. Оформляється для того, щоб здобувач зміг отримати знання або пройти стажування. Термін дії становить від 3 місяців до 1 року. У тому випадку, якщо іноземець продовжить навчання по закінченню 12 місяців або влаштується офіційно, то продовження безстроково.
  • Вказівна - необхідна для перебування на території держави дружини (чоловіка), дітей резидента.
  • Дипломатична - оформляється держслужбовцям. Обов'язкова іншим офіційним особам, які планують перебування, активну роботу.
  • Офіційна віза - отримують посадові особи. Оформити її вкрай складно, потрібно врахувати безліч нюансів.

Особливості оформлення

Імміграція в Японію починається з того, що претендент повинен довести владі свою благонадійність. У нього повинен бути зібраний весь пакет документальних свідчень цього, додатково має бути фізична особа, готова підтвердити цей факт - гарант. Важливо - він повинен бути громадянином або постійним японським резидентом. Виступати гарантом може також особа, яка має юридичний статус - роботодавець, навчальний заклад, туроператор. Відсутність гаранта - відсутня віза - закон в'їзду, обійти який можна, використовуючи чесні способи.

Пакет, що дозволяє в'їзд

Японська імміграція неможлива без збору, а також подальшого надання для розгляду відповідним органам особливого пакета, що складається з довідок, заяв, анкет. Заявник повинен заповнити додатково вислані екземпляри гарантом з японської сторони. Також буде потрібно зробити їх копії. Закордонний паспорт повинен мати достатній для тривалого перебування закордоном термін дії. Анкети заповнюються додатково - використовується англійська мова - це потрібно пам'ятати. Помилки, неточності стануть причиною повторного заповнення всіх паперів. Склад пакету включає 2 фотографії.

Наступний крок - посольство країни. Там буде видано посібник зі швидкого отримання візи, деякі додаткові відомості, паперу, пам'ятки.

Після заповнення папери надійдуть для розгляду спеціальною комісією. Вона прийме остаточне рішення з надання права отримання статусу ПМП. Статистика показує, що 2017 рік збільшив число охочих переїхати з України.

Закритий в'їзд

Обмеження або повна заборона, що включає відвідини території, роботу, проживання діє щодо деяких категорій іноземних громадян. Саме тому перш, ніж збирати анкети, бланки, фото, важливо дізнатися, чи немає заборони перетинати кордони. Закони країни дуже суворі до тих, хто має будь-які порушення. Відмова буде в тому випадку, якщо:

  • Перетнути кордон хочуть колишні засуджені.
  • Особи, підозрювані або мають покарання за зберігання, розповсюдження наркотиків.
  • Раніше депортовані особи.

Найчастіше особлива увага приділяється іноземцям, депортованим менше ніж 12 місяців тому. Розгляд будь-яких ситуацій проходить індивідуально, тому для когось в'їзд дозволяється, а хтось буде позбавлений права будь-якого відвідування протягом 10 наступних після депортації років.