Статьи

Віза в Катар для українців


Стати громадянином цієї держави може тільки та людина, яка тут народився. Проте сюди можна приїхати в якості туриста або влаштуватися на роботу в який-небудь готель, бутик, ресторан. Іноземці, які бажають відвідати це дивовижне місце, повинні знати, що для цього їм необхідна віза, хоча в деяких випадках можна приїхати в Катар і без неї.

віза в Катар для українців

Сьогодні, в умовах економічної кризи, увагу багатьох громадян України привертає невелика ісламська держава Катар. Його жителі можуть зовсім не працювати і при цьому безбідно жити на соціальні виплати, на які уряд країни витрачає майже всі «нафтодолари».

ЗМІСТ

  1. Документи для в’їзду
  2. Отримання дозволу після прибуття
  3. Оформлення дозволу МВС
  4. Транзит
  5. Правила в’їзду для іноземних робітників

Документи для в’їзду

Звичайно ж, найзручніше вирушати в подорож з уже готовим дозволом на в’їзд. Його можна зробити в посольстві Катара, яке розташоване в столиці України: м. Київ, вул. Новоселицька,13. Телефон: +38 (044) 359-06-66, факс: +38 (044) 359-02-01. Ел. пошта: kiev@mofa.gov.qa.

У 2018 році українським туристам буде потрібно підготувати для пред’явлення в посольство:
  1. Закордонний паспорт.
  2. 3 фото 3,5 * 4,5 см.
  3. 3 анкети, заповнені англійською або арабською мовою. При цьому в анкетах обов’язково повинні бути особисті підписи особи, яка подає заяву.
  4. Папери, що засвідчують факт бронювання готелю або запрошення резидента. В останньому випадку необхідна копія підтвердження його особистості, в якості якої, як правило, виступає паспорт. Також таке запрошення може надати офіційне юридична особа або особа з видом на проживання в цій східній державі.

Крім усього перерахованого, українцям необхідно враховувати такі нюанси:

  1. Туристам, які не знають, чи потрібна віза в Катар для дитини, слід враховувати, що діти віком до 16 років записуються у виїзний документ одного з батьків (як правило, матері).
  2. У консульстві завжди ретельно перевіряється факт матеріальної незалежності людини, тому бажано підготувати також і доказ того, що ви маєте достатньо грошей на поїздку і перебування в країні. Для цього можна буде пред’явити довідку з рахунку в банку, кредитну карту або ж готівку (приблизно 1400 доларів).
  3. Документи для виїзду в консульстві розглядаються і обробляються приблизно 30 днів, тому подавати їх слід завчасно, щоб на момент виїзду все було готово і вам не довелося переживати і нервувати.

Якщо термін перебування не перевищує двох тижнів, віза не потрібна: можна просто пред’явити туристичний ваучер і запрошення з готелю. Щоб отримати запрошення, потрібно за два дні до поїздки забронювати номер в готелі, повідомивши її працівникам всі необхідні дані про себе.

Якщо ж термін перебування в країні становить понад 14 днів, то в такому випадку віза в Катар необхідна.

Отримання дозволу після прибуття

Для українців, а також для громадян деяких інших держав передбачена можливість отримання дозволу на в’їзд після прильоту в аеропорт. У цьому разі туристи отримують можливість істотно прискорити процедуру оформлення всіх паперів прямо в аеропорту, не відвідуючи консульство. Для цього потрібно за кілька днів до вильоту послати запит у МВС.

Усі в’їзні документи оформляються стороною, що приймає.

Оформлення дозволу МВС

Сторона, що приймає, вимагає від тих, хто в’їжджає, таку інформацію:
  1. Паспортні дані.
  2. Мета прибуття.
  3. Віросповідання.
  4. Спеціальність і місце роботи.
  5. Дата попереднього відвідування країни.
  6. Передбачуваний термін перебування.
  7. Номер рейсу.

Транзит

Деякі люди не знають, чи потрібна віза при транзиті, і тому хвилюються перед поїздкою. Без неї можна обійтися лише тоді, якщо пересадка на наступний пасажирський рейс планується не пізніше ніж через дві найближчі доби.

Необхідно пам’ятати, що згідно із законом залишати зону транзиту не можна, тому проміжок часу між авіарейсами пасажири проводять в аеропорту. Туристи, які бажають відвідати місто, повинні заздалегідь подумати про отримання дозволу на прогулянки. Виняток становлять пасажири, що прямують в Оман, які мають у паспорті відмітку про те, що вони можуть відвідувати цю державу: щоб покинути аеропорт, транзитна віза в Катар їм не потрібна.

Правила в’їзду для іноземних робітників

Якщо ви не знаєте, як отримати робочу візу в Катар для українців, то в такому випадку слід враховувати, що жителі України, які приїжджають в Катар на роботу, повинні заздалегідь обговорити всі деталі з потенційним роботодавцем і надати йому необхідні відомості. Якщо у сторони, що приймає, є в наявності вся потрібна інформація, то оформлення візи можна здійснити в режимі онлайн.

Подача заявки передбачає такі дії:
  1. Заповнення онлайн-заявки.
  2. Подання необхідних відомостей про себе.
  3. Підтвердження і подача заявки.
  4. Оплата необхідних зборів, якщо заяву буде схвалено.
  5. Роздруківка готового документа з позначкою, що дозволяє безперешкодно перетинати кордон і здійснювати трудову діяльність.