Статьи

Віза в Аргентину


Питання, чи потрібна віза в Аргентину для іноземних громадян, у тому числі з України, чи можна обійтися без неї, актуальне для багатьох. Сьогодні відвідати цю державу можна без зайвих бюрократичних процедур, що підкреслює репутацію Аргентини як однієї з найбільш гостинних країн у Південній Америці й у світі.

argentina_2

ЗМІСТ

  1. Типи дозволів
  2. Документи для іноземців
  3. Необхідна документація для українців

Типи дозволів

В Аргентині діє три типи дозволів на в’їзд.

1) Туристичний. Найчастіше отримують прямо на кордоні, при її перетині. Термін дії дозволу – до 3 місяців. У разі транзитного перетину території цієї держави потрібно пред’явити проїзні документи, в яких позначені маршрут і кінцевий пункт. Протягом одного календарного року людина має право оформити два дозволи загальною тривалістю до півроку (180 днів). Інший варіант – подовження в імміграційному відділі.

2) Робочий. Видають в аргентинському посольстві на території країни проживання, де вказують мету поїздки - працевлаштування в Аргентині. Щоб отримати таку візу, спочатку слід знайти роботодавця. Потім останній оформляє відповідний лист. У ньому міститься така інформація:

  • підтвердження готовності прийняти на роботу співробітника;
  • відомості про посаду, заробітну плату і дати початку й закінчення дії трудової угоди або контракту;
  • згода роботодавця нести фінансову відповідальність за свого співробітника.

Важливо враховувати, що процедура передбачає проходження співбесіди, яка проводиться в телефонному режимі, що значно знижує час на розгляд заявки. Після цього надається стандартний пакет документації.

3) Дипломатичний. Видають тільки в аргентинському посольстві. Для отримання потрібна наявність:

  • дійсного закордонного паспорта;
  • кольорової фотографії, встановленого зразка;
  • внутрішнього паспорта.
Додатково потрібно пред’явити лист, що містить такі відомості:
  • паспортні дані здобувача;
  • мета відвідин держави;
  • основна сфера діяльності претендента;
  • контактні дані особи, яка супроводжує іноземця на період перебування його в державі.

Часто отримати відповідну позначку в паспорті такого виду буває простіше і швидше, ніж робочу і навіть туристичну. Зокрема, це стосується деяких спеціальностей, наприклад журналістів, основним напрямком діяльності яких є написання статей на туристичну тематику. Обумовлено тим, що такі публікації є чудовою рекламою і привертають в країну туристів з усіх континентів земної кулі.

Докумени для іноземців

Незважаючи на лояльність держави до іноземних підданих, тут є свої нюанси, про які бажано знати заздалегідь. Чи потрібна віза в Аргентину громадянам України в 2018 році?

Між Аргентиною та Україною підписано договір про безвізовий режим. Для інших іноземців потрібна віза. Процедура отримання максимально спрощена і зазвичай проходить швидко (максимум один тиждень).

За необхідності можна замовити термінове оформлення (3 дні). Оплата консульського збору виконується при подачі клопотання і становить приблизно 32–35 американських доларів (стандартний порядок процедури) чи трохи більше (термінове замовлення).

Квитанція про оплату цього збору додається до основного пакета документації.

Сюди входять:
  • чинний закордонний паспорт;
  • цивільний паспорт (ксерокопія 1-ї сторінки і сторінки з відміткою про реєстрацію);
  • фотографія форматом 3,5 х 4,5 см;
  • довідка, що підтверджує офіційне працевлаштування, із зазначенням посади, окладу і гарантії збереження робочого місця на час від’їзду;
  • виписка з персонального банківського рахунку;
  • поліс медичного страхування (копія);
  • квитки в обидва напрямки.

Квитки в обидва боки – це підтвердження, що ви легально в’їжджаєте в країну і не збираєтеся перевищити допустимі терміни перебування. У разі поїздки з дитиною вимоги до документації аналогічні. Отримати більш детальну інформацію можна на сайті аргентинського посольства в інтернеті.

Необхідна документація для українців

Важливо враховувати: віза в Аргентину для громадян України потрібна, якщо перебування на території буде перевищувати термін 90 діб. Тоді під час оформленні потрібно вказати місце проживання (готель або родичі, друзі). У такому разі потрібно вказати адресу і відповідні дані щодо місцевої реєстрації:

  • адреса проживання;
  • імена і дані родичів або знайомих, у яких плануєте зупинитися;
  • контактні номери телефонів.

Аргентина фото

Коли поїздка в Аргентину планується терміном до 3 місяців, то на кордоні потрібно надати:

  • закордонний паспорт;
  • внутрішній громадянський паспорт;
  • виписку з рахунку з банку.
  • квитки в зворотному напрямку;

До кожного з цих документів висуваються певні вимоги. По-перше, закордонний паспорт повинен мати термін дії ще мінімум півроку після перетину кордону. По-друге, внутрішній паспорт повинен бути в належному вигляді та мати фотографії згідно з нормами. По-третє, на рахунку повинна бути сума не менше передбаченого місцевими нормами мінімуму (безпосередньо залежить від конкретного періоду перебування).

Під час відвідування держави з дітьми віза в Аргентину для українців також не потрібна. Правда, доведеться пред’явити додаткову документацію – дитячий проїзний документ або відповідне свідоцтво. Коли дитина подорожує з далекими родичами, в складі групи або з одним батьком, то необхідно ще мати нотаріально завірений і перекладений на іспанську мову дозвіл на поїздку неповнолітньої особи від одного з батьків або батьків, що залишаються на батьківщині.

Для тих, кого цікавить проживання в країні більше встановленого терміну, доведеться оформляти візу в Аргентину. Після чого можна оформити ВНП, а потім і ПМП. На це мають право працездатні громадяни інших держав у віці 20–60 років. Плюс люди, які здатні самостійно фінансувати свій переїзд і перебування в цій державі. Імміграція можлива за однією з програм: бізнес, за трудовим контрактом, для рантьє, одружившись з підданим цієї країни.