Статьи

Плюси та мінуси переїзду в Англію на ПМП


Бажаючих стати британцями чи мало, але знамените Королівство не хоче приймати до своїх лав усіх підряд. І особливо останнім часом, коли уряд держави перейшов від слів до справи та переглянув свою візову політику в бік посилювання. Скасували ПМП іноземцям-пенсіонерам, звузили візові можливості іноземних фахівців високого класу, випускників місцевих закладів освіти. Проте, імміграція за іншими підставами, що відкриває дорогу до Великобританії, як і раніше доступна, просто стала більш суворою і вибірковою за вимогами.

pnp-v-anglii

Зміст

  1. Кого пустять жити в Британію?
  2. Імміграція через вклади
  3. Британська робота
  4. Виїзд на навчання
  5. ВНП для бізнесменів
  6. Шлюб з підданими королівства
  7. Інші обставини для імміграції
  8. Вимоги до документів і витрати

Кого пустять жити в Британії?

Після «чистки» британського імміграційного законодавства залишилося 5 основних шляхів переїзду іноземців до англійців і кілька альтернативних. Основні напрямки:

  1. Інвестиції.
  2. Робота.
  3. Навчання, а потім робота.
  4. Свій бізнес.
  5. Змішана сім'я.

Кожен спосіб має яскраво виражені плюси та мінуси, тому вимагає уважного вивчення і підготовки, перед тим, як буде вводитися в дію.

Імміграція через вклади

Мова не про рядові депозити, а про велике вкладення в державу на рівні 1 мільйона фунтів стерлінгів (цінними паперами).

Плюси методу:

  • необов'язково добре володіти англійською;
  • ПМП відкривається через 5 років життя в Британії;
  • ПМП супроводжується правом реалізувати держоблігації.

Мінуси:

  • інвестовані кошти не можна чіпати всі 5 років;
  • при знеціненні облігацій буде потрібно заповнювати втрати додатковими вкладеннями.

Разом з тим, це найпростіша і легка по виконанню схема, якщо є гроші.

Британська робота

Найчастіше вдається іммігрувати в Англію з України та країн СНД, оформивши  собі англійську робочу візу.

Знайти роботодавця на свою професію фото

Якщо трапиться знайти зацікавленого роботодавця на свою професію, то досить буде витратитися на дорогу до місця, а до виконання договору приступити хоч на той же день по приїзду. Робоче перебування відразу почне зараховуватися до стажу, необхідного для отримання виду на проживання.

Складнощі методу пов'язані з тим, що всі організаційні заходи щодо переїзду іноземного співробітника лягають на англійського роботодавця.

І тут можуть виникнути перешкоди:

  • сторона, що запрошує може не захотіти вплутуватися в бюрократичну тяганину або просто не доведе довгу справу до кінця і бажана робота в Лондоні стане недоступна;
  • виписувати до себе на роботу іноземців та оформляти їм службові загранвізи вправі тільки компанії, які володіють відповідними ліцензіями.

Але якщо роботодавець буде по-справжньому зацікавлений, чому зазвичай сприяє рідкісна кваліфікація майбутнього працівника-іммігранта або його значущі досягнення за профілем, то успіх гарантований.

Виїзд на навчання

Британська освіта дуже популярна в світі, тому здібна молодь охоче використовує свої таланти для переїзду на землі Туманного Альбіону через навчання в англійських школах або університетах. Особливо добре налагоджений імміграційний канал для студентів з країн-республік колишнього СРСР, оскільки цей потік один з найбільших. Тому молодим людям, які хочуть виїхати вчитися до Англії з України це не складе особливих труднощів. Зрозуміло, при наявності належного рівня.

Інше питання, що за новим законодавством була скасована пільгова загранвіза для випускників, що дозволяє шукати роботу і працювати у Великій Британії ще 2 роки після ВНЗ. Тепер, щоб жити в англійців далі, після закінчення студентської ліцензії на проживання, потрібно відразу оформляти таку, як правило, робочу. Тому за час навчання доведеться постаратися і знайти підходящу вакансію і компанію, готову взяти на себе оформлення молодого фахівця-іноземця. А це не так просто.

Крім того, спосіб переселитися за кордон пов'язаний з чималими витратами, бо доведеться самостійно:

  • оплачувати навчання;
  • платити за житло, транспорт;
  • забезпечувати собі прожиття, побут та інше.

У той же час, Британія дуже вітає закордонних студентів і не ставить ніяких заслонів в отриманні студентських віз.

ПНП для бізнесменів

Бізнес фото

Гарна можливість для підприємців, яким бажана імміграція в Англію - розширитися і заснувати бізнес на Британських островах. Це пряма дорога до виду на проживання, а пізніше - до громадянства. Більш того, приїхати дозволяється разом з партнером, який фінансово або матеріально бере участь в бізнесі. Таким чином, ПМП буде доступно відразу двом.

Проте, спосіб не обходиться без ряду обмежень і умов:

  1. Приїхавши по бізнес-візі, нічим іншим більше займатися не можна.
  2. Нове підприємство повинно бути забезпечене вкладенням від 200 тис. фунтів стерлінгів. Кошти мають бути повністю реалізовані тільки на справу.
  3. Про вкладення зазначеної суми і її цільове застосування необхідно буде детально відзвітувати, надавши документальні докази.
  4. Як мінімум 2 робочих місця в іноземній компанії повинні займати піддані Великобританії. Повинен регулярно відраховуватися податок з їх доходів, а сам дохід повинен бути встановлений на прийнятному для них рівні.

Візова карта бізнесмена виписується на 3 роки. Після закінчення терміну державою дозволено продовжити дію документа ще на 24 місяці.

Шлюб з підданими королівства

Сама забезпечена можливостями імміграція до Великобританії доступна тільки при наявності чоловіка-британця, партнера-британця.

Сімейна загранвіза дає іноземному чоловікові або дружині британців право:

  • легально проживати постійно;
  • працювати в місцевих підприємствах або компаніях;
  • користуватися наявними державними програмами;
  • отримати статус постійного резидента через 5 років перебування в країні;
  • отримати громадянство через рік після отримання резидентства.

Здійснити змішаний шлюб або приїхати для возз'єднання з чоловіком за англійським законодавством досить клопітно, але іноді це єдиний гарантований спосіб переїхати в Англію на ПМП.

Іммігруючи таким шляхом в тій чи іншій мірі знадобляться наступні візові пропуски:

  1. Віза нареченого / нареченої.
  2. Віза офіційного чоловіка / дружини.
  3. Віза цивільного чоловіка / дружини.

Якщо офіційне одруження ще тільки планується, оформляється перша категорія дозволу. Документ легалізує іноземного нареченого на півроку. За цей час потрібно вступити в шлюб з обранцем. Після потрібно виїхати з країни та в'їхати по подружній загранвізі (або переоформити).

Партнери-іммігранти у яких вже відбувся шлюбу оформляють подружню візу, яка надає її власнику право працювати, отримати законне ПМП, отримати британський паспорт. Термін дії - 30-33 місяці з можливістю продовження. Крім цивільних відносин, законодавство Великобританії визнає одностатеві та церковні шлюби, з тією умовою, що вінчання проходило в Англіканській церкві. Можна зареєструвати стосунки через посольство.

Обов'язкові вимоги, які пред'являються до іноземних партнерів-іммігрантів для здобуття законного ПМП, станом на 2018 рік:
  • бути старше 17-ти років;
  • вільно говорити англійською мовою;
  • мати дохід не менше 18600 ф.с. (не поширюється на підданих ЄС);
  • мати заощадження, достатні для життя в найближчі 2 роки;
  • зуміти представити незаперечні докази справжності подружніх відносин;
  • бути готовим пред'явити реальних свідків існування відносин тривалістю мінімум 2 роки;
  • зібрати необхідний міграційній службі пакет документів.

Правдивість відомостей ретельно перевіряється спеціальними службами, на що відводиться термін до 3 місяців.

Якщо в іноземних партнерів є діти, їх можливо виписати пізніше, після набуття статусу резидента.

Шлях дуже привабливий і реальний, однак, не слід кидатися в його здійснення з головою, не зваживши всі за і проти. Так, у разі розлучення, іноземний чоловік зобов'язаний покинути країну, а спільна дитина залишається з батьком-підданим Великобританії. Виняток становлять тільки жертви доведеного сімейного насильства.

Інші обставини для імміграції

Існує ряд ситуацій, що не належить до основних способів імміграції до Британії, але дозволяє зробити це з тим же успіхом.

А саме:

  1. Еміграція до Сполученого Королівства на правах біженця.
  2. Переїзд по праву походження (батьки, батьки з Англії).
  3. Приїзд в якості священнослужителя.
  4. Імміграція особливо обдарованих особистостей з галузі культури, спорту, науки, мистецтва.
  5. Переїзд з іноземної філії британської компанії.

П'ятий варіант має на увазі подальшу діяльність на території Англії протяжністю 5 років, оформлення віз-дозволу роботодавцем, наявність заробітку не менше 41 тис. фунтів. До того ж, з таким статусом не вдасться отримати громадянства.

Крім того, будь-яка довгострокова британська візова ліцензія дозволяє виписати до себе відразу або з часом всю сім'ю. Достатньо лише переконати владу, що їй буде на що жити (не коштом держави).

Вимоги до документів і витрати

Всі пропоновані імміграційною службою документи на в'їзд або легалізацію повинні бути перекладені на англійську мову. Нотаріального завірення офіційно не потрібно, але процедура не заборонена. Переклади повинні бути підкріплені детальними даними про перекладача, включаючи його контактну інформацію.

Довідки, виписки повинні бути свіжими, строком не раніше місяця.

Вартість візових зборів прив'язана до часу перебування на території держави:
  • транзит-віза обкладається митом у 54 англійських фунтів;
  • швидкоплинні пропуски (туристичні, гостьові) до 6 місяців коштують 80 фунтів;
  • 2-річний дозвіл: 278 ф.с.;
  • 5-річний дозвіл: 511 ф.с.;
  • 10 років перебування: 737 ф.с.

На дітей розцінки ті ж. Тарифи дійсні для тих, хто оформляється своїми силами. Звернення до професійних агентств збільшить витрати майже на 200 євро.

Більшість алгоритмів переселення реально здолати самостійно. Але кандидатам, що думають, як виїхати до Англії через сімейну візу, краще звернутися до фірм-посередників, бо цей напрямок містить дуже велику кількість нюансів і вимог до процедури, документам.

Сьогодні переїзд до Великобританії став ще важче, ніж раніше. Країна дуже розвинена, пишається своєю репутацією, тому нових громадян відбирає собі дуже ретельно. Але основна складність тут - зуміти дотриматися всіх вимог, термінів, умов. А без цих якостей в Британії робити нічого.