Статьи

Отримання візи в Пуерто-Ріко


Щоб відвідати Пуерто-Ріко, для українців, як і для інших іноземців, необхідна віза. Щорічно сюди з’їжджаються багато туристів і бізнесменів з різних куточків світу. Їхній інтерес зумовлений теплим кліматом, самобутньою та непростою історією держави, стабільним економічним становищем і унікальним природним місцем. Усе це робить країну дуже привабливою для розвитку туризму.

puerto-riko_1

ЗМІСТ

  1. Особливості державного ладу
  2. Особливості відпочинку
  3. Рівень життя
  4. Система освіти
  5. Працевлаштування
  6. Інвестиції в економіку

 

Особливості державного ладу

Збираючись відвідати цю країну, слід знати, що вона вважається окремою державою і разом з тим підпадає під вплив (політичний і економічний) США, а територія острова є залежною від вищеназваної держави. У зв’язку із цим віза в Пуерто-Ріко для українців видається в американському посольстві.

Сама процедура її отримання стандартна і вимагає від претендента надання досить великого пакета документів. Але починати слід з заповнення анкети англійською мовою. Для цього потрібно зайти на портал американського посольства, ознайомитися з переліком документації, умовам проходження процедури та її вартістю, а також тут же заповнити анкету. Після чого її необхідно буде роздрукувати. На сайті є зрозумілі пояснення та інструкції, завдяки яким заповнення заяви не становить особливих труднощів.

Наступним етапом є здача і реєстрація анкети в офісі представництва посольства Сполучених Штатів. Тут її приймають в роздрукованому вигляді, ставлять дату, здійснюють запис на консультацію і видають квитанцію на оплату консульського збору (близько 140 американських доларів). Потім необхідно буде оплатити цей збір і пред’явити квитанцію при відвідуванні посольства для співбесіди. Також у претендента повинні зняти відбитки пальців. Це є обов’язковою умовою для подальшого заповнення документів на виїзд. У Пуерто-Ріко віза може оформлятися від одного тижня до 30 днів. Існують різні типи віз, термін дії яких становить від 6 місяців до декількох років і залежить від конкретних обставин, цілей та інших умов. Збір аеропорту відсутній.

Особливості відпочинку

Основну масу туристів країна приваблює своїми унікальними природними умовами, самобутньою культурою, цікавою і трагічною історією, прекрасними кліматичними умовами. Щоб по-справжньому зрозуміти країну Пуерто-Ріко, яка вона є насправді, необхідно зануритися в її атмосферу і прожити тут хоча б 2-3 місяці.

Що стосується відпочинку, то, на думку багатьох бувалих мандрівників, це справжнє райське місце на Землі. Найчистіша бірюзова вода, піщані пляжі на узбережжі океану, незвичайні квіти, тропічний клімат, неповторні рожеві заходи не залишать нікого байдужим і будуть ще довгий час приємно розбурхувати спогади.

Ще одним важливим плюсом є толерантність місцевих жителів до представників будь-яких національностей та віросповідань. На острові панує надзвичайно дружня атмосфера, що сприяє невимушеному і відкритому спілкуванню між іноземцями. Багато туристів прагнуть потрапити на цей острів завдяки численним історіям і легендам про піратів, які колонізували колись цю державу. Не дивно, що дайвінг тут зведено до індустрії пошуку піратських скарбів і скарбів.

Рівень життя

У Puerto Rico створена дуже сприятлива атмосфера завдяки історії, яка нерозривно пов’язана з періодом колонізаторства, а також культурі різних держав. Сьогодні ця країна відрізняється розвиненою економікою і високою якістю життя. Проте держава продовжує йти вперед. Інфраструктура досить розвинена, тут є все для комфортного проживання, роботи та відпочинку, до цього можна додати хороший рівень освіти і високий рівень медицини.

Проживання в цій країні дає певні переваги іноземним громадянам, особливо якщо враховувати її можливість отримання статусу нового американського штату. Сьогодні Пуерто-Ріко вважається повноцінною державою з власною конституцією.

Зі Сполученими Штатами Америки острів пов’язують:

  • єдині правила щодо громадянства;
  • загальна валюта;
  • військові відносини.

Система освіти

Жителі цієї держави відрізняються своєю освіченістю, більше 90% населення мають досить гідний рівень освіти. Система навчання заснована на проходженні 4 рівнів, від початкового до вищого.

Тут є державні навчальні заклади та приватні. Останні мають своїх покровителів, які їх утримують. Найчастіше це представники релігійних конфесій.

Працевлаштування

Знайти вакансію в цій країні українцям, як і іншим іноземцям, майже нереально, оскільки навіть місцеві жителі не можуть знайти роботу з нормальною оплатою. Через це багато хто з них змушений поїхати з метою працевлаштування в Європу, США, Канаду. Незважаючи на це, емігранти, котрі мають досвід і стаж роботи в галузях, де відчувається нестача кваліфікованих фахівців, можуть претендувати на отримання посади. Сюди також можна віднести індустрію туризму, де часто не вистачає молодих і цілеспрямованих кадрів.

Перш ніж поїхати до Пуерто-Ріко, зазначте: віза для українців не буде видана без медичного страхового поліса. Слід враховувати, що вся медична допомога, включаючи невідкладну, здійснюється на платній основі. Тому іноземці повинні мати страховку з таким покриттям, щоб вона могла забезпечувати оплату всіх медичних послуг. Вартість такого поліса буде досить високою, але в іншому випадку лікування може обійтися набагато дорожче або ви взагалі можете не отримати навіть першої невідкладної допомоги.

Інвестиції в економіку

Puerto-Rico вже протягом тривалого часу вважається дуже привабливою державою для інвестиційної та підприємницької діяльності. На сьогодні найбільш перспективними і привабливими галузями визнані:

  • фармацевтика;
  • туризм;
  • IT-технології;
  • торгівля текстилем тощо.

Уряд держави охоче йде назустріч інвесторам і час від часу впроваджує в життя взаємовигідні проекти. Особливо вигідним вважається купувати житлову і комерційну нерухомість. Чинне законодавство дуже лояльно ставиться до майна іноземних громадян. Податки на нерухомість збалансовані та не відрізняються високими ставками. Але з огляду на те, що періодично можуть змінюватися закони і норми та вноситися доповнення, перед здійсненням операції з купівлі/продажу нерухомості краще попередньо проконсультуватися у кваліфікованих юристів.

Для поїздки в Пуерто-Ріко віза для українських громадян необхідна, і отримати її не дуже складно. Звичайно, за умови наявності всіх необхідних документів та відсутності проблем із законом.