Статьи

Отримання і оформлення візи до М'янми


Одна з найкрасивіших, насичених туристичними принадами країн у південно-східній Азії – це М’янма, відома також як Бірма. Віза, яка видається без проблем і бюрократичної тяганини, необхідна для в’їзду до М’янми.

М’янма фото У 2018 році процес отримання в’їзного документа для українців став ще простіше, тому що тепер задіяна зручна онлайн-технологія eVisa.

ЗМІСТ

  1. Що потрібно буде пред’явити
  2. Ділова віза
  3. Транзитна віза
  4. Віза після прильоту
  5. Отримати візу онлайн: e-Visa
  6. Як дістатися
  7. Цікаві відомості про М’янму
  8. Чому варто відвідати цю екзотичну країну

Що потрібно буде пред’явити

Як і при поїздці в будь-якій державі, у М’янму летять з найрізноманітнішими цілями, для яких потрібні відповідні типи віз. Розберемо всі можливі варіанти.

Ось список того, що вам буде потрібно, щоб отримати візу звичайного туриста:
  1. Закордонний паспорт, дійсний ще 6 місяців або більше.
  2. Ксерокопія сторінок закордонного паспорта, що відображають основні відомості про вас.
  3. 2 кольорові фото (3×4 см)
  4. Анкета англійською з проханням про дозвіл на в’їзд.

Якщо планується тур, то додається лист від організації, що приймає. Але отриманням цього листа займаєтеся не ви, а турфірма, котра організує поїздку. Ці документи необхідно подати в московське посольство М’янми (на жаль, в Україні поки не має посольства цієї країни). Документи може подавати будь-яка людина. Ваш особистий візит туди не потрібно. Адреса: б. Нікітській, 41. Телефон +7 (495) 690-34-04.

Щоб віза до М’янми була у вас на руках, потрібно заплатити 20 доларів. Оформлятися вона буде 7 діб. Але якщо потрібно терміновість, то, доплативши ще 10 доларів, ви отримаєте її в найкоротші терміни. Цю суму необхідно заплатити в консульстві, коли вже все оформлено.

Термін дії візи – 3 місяці. Але безперервно в Бірмі вам як туристу дозволяється провести не більше 28 діб. За законами цієї держави, якщо ви залишаєтеся на її території на більший термін, то зобов’язані отримати допуск на додаткові дні. В іншому випадку вас чекає штраф: по 3 долари за кожен прострочений день протягом перших 90 діб і по 5 доларів за кожні 24 години після закінчення цього тримісячного терміну.

Ділова віза

Замовлення ділової візи передбачає, що ви летите не відпочивати, а працювати. Бувають такі візи одноразові (від кількох місяців) і багаторазові (до 12 місяців). Додається запрошення заяву від компанії, з якою ви будете співпрацювати. За отримання такого документа треба викласти 40 доларів.

Транзитна віза

Вона необхідна, якщо ви збираєтеся побувати на території М’янми тільки проїздом, дорогою в якусь іншу локацію. Видається на одну добу. Крім стандартних документів, ви зобов’язані будете надати і копію візи в ту державу, яка є метою подорожі (а крім того будь-які квитки, що показують що ви дійсно летите туди).

Віза після прильоту

На жаль, цей варіант українців пов’язаний з великими ризиками. Потрібна попередня домовленість з турагентством, але це і дорого, і загрожує відмовами вже на місці. Тобто подібний варіант вкрай не рекомендується.

Отримати візу онлайн: e-Visa

Нарешті у громадян України з’явилася можливість отримувати візу до М’янми в режимі онлайн. Процес такий: через форму на сайті ви відправляєте заявку, вказавши в ній відомості про себе і додавши відскановані фото. І все: тепер тільки залишається чекати, коли дозвіл буде оформлено. Зроблено це для того, щоб залучити додаткових гостей.

Щоб оформити візу онлайн, потрібно:
  • написати, який тип візи потрібен;
  • передрукувати з закордонного паспорта свої дані;
  • повідомити місце, в якому ви плануєте жити;
  • заповнити всі розділи анкети, додати до листа відскановане фото;
  • вказати телефон і адресу електронної пошти;
  • якщо поїздка організується турфірмою – вказати її контакти.

Для отримання документів подібним чином, вам буде потрібно заплатити 75  доларів. Оплата проводиться картами (VISA, MasterCard) або ж після прибуття.

На розгляд піде від 3 до 10 днів. Запам’ятайте: якщо ви представник засобів масової інформації (фотограф або журналіст) – не згадуйте цього при складанні анкети. Так уже повелося, що влада М’янми не любить представників цієї професії і майже напевно відмовить. В цілому ж відмови трапляються досить рідко. З отриманим дозволом вам необхідно буде відправитися в аеропорт і показати його на паспортному контролі. Один тільки недолік: це досить дороге задоволення, але зате компенсується тим, що не потрібно нікуди додатково їздити, потіти і хвилюватися в чергах тощо.

Як дістатися

Дістатися з Москви можна тільки з пересадками. Часто літають з пересадкою в Бангкоку, а також через Куала-Лумпур або Сінгапур. Сінгапур фото

Найекономніші польоти – через Китай і В’єтнам. Головний пункт прибуття – Янгон (нова столиця) і – рідше – Мандалай.

Цікаві відомості про М’янмі

  1. Розплачуються тут американськими доларами.
  2. Щоб не натрапити на шахраїв, обмін здійснюйте тільки в спеціальних пунктах в аеропортах. Не довіряйте пройдисвітам з вулиці, особливо якщо вони будуть спокушати вас дуже вигідним курсом обміну.
  3. З використанням кредитної карти можуть виникнути проблеми. Краще заздалегідь придбайте готівку. Місцева валюта кьят не завадить. На 1 гривню можна купити 26-28 кьят.
  4. Більшість громадян М’янми – прихильники буддизму. Вхід в їхні монастирі гостям дозволений, але потрібно дотримуватися деяких правил: одяг повинен бути досить закритим.
  5. Дороги там погані, тому для пересування краще спробувати послуги місцевих авіакомпаній. Подорожі на човнах теж можуть бути цікавими.
  6. Приготуйтеся, що навіть в готелях, де є інтернет, будуть проблеми – з’єднання там поганеньке.
  7. Рекомендується зробити щеплення від тропічних хвороб.
  8. Багато людей там живуть в бідності. Влада належить військовим, але в цілому обстановка вельми спокійна, так що хвилюватися нема про що. Туристів чекають (сподіваючись, що вони повернутися і покличуть своїх знайомих) і піклуються про їхню безпеку, намагаючись забезпечити комфорт.

Чому варто відвідати цю екзотичну країну

Подорож до М’янми для громадян України буде цікавий тим, що це досі екзотичний, незвіданий край.

Там багато древніх міст, які є спадщиною ЮНЕСКО, незліченні багатства природи, настільки не схожою на наші. Пляжі, затоки – місця неймовірної краси. Усе це чекає мандрівників, які не бояться відкривати нове. Залишилося тільки отримати візу. Зробити це зовсім нескладно.