Eurabota - работа в Европе
Статьи

Чи потрібна віза на острів Маврикій для громадян України


Тропічний куточок в Індійському океані, наповнений гарною рослинністю, високими пальмами, огортає з усіх боків хвилями океану. На смарагдовому острові є можливість як спокійного, неметушливого відпочинку на білосніжних пісках, так і пошуку чимало захоплюючих занять для любителів активного виду відпочинку. Це елітний відпочинок з безліччю красивих місць, лагун, пам’яток.

Острів МаврикійОстрів Маврикій – справжній шматочок раю на землі. Це красиве буйство фарб і зелені, синьо-блакитний океан, який плавно перейшов в небо. Вічне літо, незабутні заходи, привітні місцеві люди і незвичайна їжа. А чи потрібна віза для візиту на острів Маврикій в 2018 році для українців?

ЗМІСТ

  1. Віза на Маврикій для українців
  2. Проходження кордону
  3. Ділова поїздка
  4. Коли краще їхати?
  5. Турбота про здоров’я
  6. Ціни та пересування островом
  7. Тонкощі перельоту

Віза на Маврикій для українців

У 2018 році українцям не потрібна віза для туристичного візиту строком до 60 днів (у разі необхідності її можна продовжити прямо на місці, у країні). Завчасно звертатися до посольства не потрібно. Оформлення туристів відбувається в аеропорту. Громадянам інших країн СНД (крім росіян) потрібно оформляти стандартну візу.

Які документи потрібні для отримання візи громадянам України:
  • заповнена в’їзна форма;
  • закордонний паспорт;
  • зворотний квиток;
  • банківська карта для підтвердження платоспроможності.
  • бронь готелю або туристичний ваучер (досить роздруківки з інтернету).

Проходження кордону

Незважаючи на просту процедуру отримання візи на острів, зверніть увагу на деякі нюанси:

Стандартна туристична віза дійсна протягом 60 днів, її можна продовжити, не перетинаючи кордон, звернувшись до посольства, але сплачується додатковий збір в аеропорту при виїзді – 17 доларів. Сума днів перебування не повинна перевищувати 90 протягом півроку.

Свідоцтво про народження потрібне для неповнолітніх громадян. Без супроводу батьків/опікунів – дозвіл на виїзд з країни.

Термін дії закордонного паспорта не повинен закінчитися до кінця подорожі. Віза ставиться безкоштовно.

Ділова поїздка

Для ділової поїздки віза на Маврикій для українців теж оформляється після прибуття. До переліку обов’язкових документів додається ще запрошення від компанії/організації, термін перебування – 90 днів.

Коли краще їхати?

Клімат у країні морський тропічний, з високою вологістю, не дуже жаркий. Найтепліші частини острова – північна і західна, зима буває лише в південній півкулі з травня по жовтень. Взимку температура знижується, і панує суха погода.

Відпочивати можна в будь-якій частині держави, в будь-який час року. Період з грудня по лютий вважається найтеплішим.

Турбота про здоров’я

Незважаючи на тропічний клімат, перед поїздкою в Маврикій ніяких щеплень не вимагається. Водопровідна вода чиста і безпечна для здоров’я, але для пиття використовуйте пляшкову. Вирушаючи в жаркий клімат, обов’язково візьміть із собою засоби захисту від комах і крем для безпечної засмаги.

Ціни та пересування островом

Магазини на Маврикії відкриваються не рано – з 9:30 – і працюють до 19:30, ринки працюють з 6 ранку. Звичайно, ціни відрізняються, залежно від кафе і їх розташування. Ціни на продукти – трохи вищі, ніж в Україні. Маврикій славиться дорогоцінним камінням і ювелірними виробами, і безліч магазинів з недорогими взуттям та одягом. Місцева валюта – маврійська рупія.

АвтобусПо всій території є мережа маршрутів автобусів, які починають свою роботу з 5:30 ранку і ходять до 8 вечора. Таксі – не менш популярний вид транспорту серед туристів, його можна зловити на дорозі, зупинках або біля готелю. Оренда авто доступна громадянам, що досягли 23 років і мають досвід водіння не менше одного 1 року (рух лівосторонній).

Тонкощі перельоту

Є кілька варіантів перельотів на Маврикій, але переліт досить довгий, прямих рейсів немає. Пересадки в основному здійснюються в великих містах Європи, а тривалість зупинки від 50 хвилин до декількох годин.

Як бачите, отримання дозвільних документів на Маврикій для українців не становить труднощів. Всі необхідні документи надаються після прибуття, а сама віза безкоштовна, тривалість туристичної візи становить 60 днів, а ділової – 90. Це не може не радувати любителів подорожувати. Може, саме зараз є чудова можливість здійснити свою мрію і побачити райський острів на власні очі!